Harlem Lake zo goed als nieuw bij zijn comeback op 27 februari

Op zaterdag 27 februari viert de band Harlem Lake, voorheen bekend onder de naam Dave Warmerdam Band, live met een concert bij Heyhoef-Backstage.
De kernbezetting van Harlem Lake. Van links naar rechts: Rick van de Voort (drums), Lars Hoogland (bas), Janne Timmer (zang), Sonny Ray (gitaar) en Dave Warmerdam (toetsen)

TILBURG – Op zaterdag 27 februari geeft de band Harlem Lake voor het eerst onder deze naam online een concert. Dit concert, waarmee de band zijn comeback maakt, is te volgen via een livestream die wordt verzorgd door Heyhoef-Backstage.

De band, voorheen bekend als Dave Warmerdam Band, viert zijn comeback met een nieuwe naam, met nieuwe muziek en met een nieuwe show. In het jaar dat alweer achter ons ligt werkten de leden van de groep achter de schermen hard door aan hun album, en ze gaan dat ook ondersteunen met een spetterende liveshow. Terwijl de band in die tijd fors is uitgebreid met blazers, backing vocals en percussie. In totaal bestaat Harlem Lake op dit moment uit maar liefst twaalf muzikanten. Helaas zitten optredens met publiek in het echt erbij er nu voorlopig nog niet in, dus zendt de band zijn show live uit.

Samen

Harlem Lake en Heyhoef-Backstage slaan de handen ineen om dit concert onder de aandacht te brengen. De evenementenbranche heeft het zwaar voor de kiezen gekregen het voorbije jaar en om die reden draagt Harlem Lake een deel van haar winst af aan alle organisaties in die branche die de band helpen met de promotie. “De beste manier om door deze crisis heen te komen, is samen” zegt zangeres Janne Timmer. “Wij zijn tenslotte afhankelijk van elkaar.”

Dutch Blues Challenge

Harlem Lake kreeg door het winnen van de Dutch Blues Challenge erkenning in de bluesscene. De band heeft een geluid dat volwassen te noemen is, maar focust ook zeker op jong publiek. Speciaal voor dit concert speelt de groep zijn nog niet eerder uitgebrachte nummers. In de muziek zijn invloeden te horen van onder andere Fleetwood Mac, Pink Floyd, Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band.

Het concert begint op 27 februari om 20:30 uur.

Kees-Luc Simons