Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gerard van Maasakkers maakt wat persoonlijk is voelbaar voor iedereen

Gerard van Maasakkers maakt wat persoonlijk is voelbaar voor iedereen
Foto: Phile Deprez

TILBURG – Na zijn geliefde tournee 40 jaar liedjes loopt hij verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij dan vastlegt in woorden en akkoorden. En zo is hij toch op z’n best. Wat klein is, maakt Gerard van Maasakkers groot, wat persoonlijk is, maakt hij voelbaar voor iedereen. Na een optreden zei een gast: “Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt”. En zo klinkt Gerard ook: dichtbij, warm, persoonlijk en ontwapenend. Frank Cools en Mike Roelofs komen weer met hem mee. Nieuwe liedjes én klassiekers. Op donderdag 27 februari brengt Gerard van Maasakkers zijn album Ik loop dan ook live in de schouwburg van Theaters Tilburg.

De pers over Gerard van Maasakkers

Moors Magazine: “Gerard van Maasakkers loopt al een ruim mensenleven mee in de muziek, en elk nieuw album is er weer een om naar uit te kijken. Ik loop is het eerste in zes jaar waar weer nieuwe liedjes op te horen zijn, en ze zijn als altijd weer subliem. Intiem, raak en schitterend vertolkt, allemaal live. Als je dat niet zou weten zou je het niet zeggen – het is dat soms het publiek ineens mee gaat zingen, en dat er aan het eind van het liedje applaus klinkt, maar Van Maasakkers, snarenman Frank Cools en toetsenist Mike Roelofs zijn op het podium nog beter dan in de studio, lijkt het wel.”

“Van Maasakkers schrijft altijd over zaken die dicht bij hem staan, en die zo ook weer een universele kracht krijgen. Over je leven, over de dood, over de liefde, intiem en altijd de spijker op de kop.”

“Er staan een paar vertalingen op deze cd, van liedjes die Van Maasakkers heel mooi naar zijn hand heeft gezet. Zo zijn het bijna zijn eigen liedjes geworden. Een schitterend album, ontspannen, intiem en beter dan ooit.”

Kees-Luc Simons