Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Geen schietincident, wel een hennepkwekerij

Tilburg – Wat zondag 26 augustus een zwaar schietincident leek, bleek uiteindelijk vermoedelijk om een hennepkwekerij te gaan. Er waren geen wapens, geen schoten en geen gewonden.

Rond 17.00 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een ernstige melding binnen. Het zou gaan om een schietincident in een flatwoning aan de Griegstraat; er zou een man levensbedreigend gewond in de woning liggen.

Verschillende politie-eenheden, waaronder een hondengeleider met hond, en ambulances werden naar de woning gezonden. De agenten hadden om veiligheidsredenen kogelwerende vesten aangetrokken.

In de portiek van de betreffende etage kwamen de agenten enkele mannen tegen. Zij werden opgehouden en het pand werd verder benaderd.

In de woning aangekomen bleek dat daar twee mannen opgesloten zaten, onder wie de huurder van de woning. Er bleek niks te kloppen van de melding: er werden geen wapens aangetroffen en gelukkig ook geen zwaargewonde man.

Wel troffen de agenten een lege hennepkwekerij aan. Hierbij werden de twee mannen uit de portiek en de huurder van de woning aangehouden. De oorspronkelijke melding bleek door een van de opgesloten mannen te zijn gemaakt. Waarom hij de melding zo zwaar maakte, wordt nog onderzocht.

Omroep Tilburg