Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Expo Design Academy in TextielMuseum

Tilburg – Jaarlijks biedt het TextielMuseum individuele studenten een plek in het TextielLab om hun afstudeeropdracht uit te voeren.

Ook heeft het TextielMuseum een nauwe samenwerking met de Design Academy Eindhoven, die bestaat uit een minor waarin studenten in het Lab komen werken. In de minor Reframing Textiles 2017-2018 zijn derdejaars studenten van de Design Academy de textielwereld ingedoken.

In het huidige Antropocene tijdperk ondervinden het klimaat en de atmosfeer de gevolgen van menselijke activiteit. Mede gezien de textielindustrie de op een na meest vervuilende industrie in de wereld is, was dit interessant voor de studenten om te onderzoeken. Waaronder productiemethodes, de consumptiemaatschappij en recycling, maar ook wat de mogelijkheden zijn voor ontwerpers en tot hoever de verantwoordelijkheid van ontwerpers reikt.

Door een brug te slaan tussen onderzoek, experiment, debat en ontwerp, hebben de studenten gewerkt met industriële machines en samengewerkt met de ervaren productontwikkelaars van het TextielLab om prototypes te ontwikkelen.

De resultaten van de minor worden van 3 februari t/m 8 maart op het Panoramadeck van het TextielMuseum gepresenteerd onder de naam Reframing Textiles 2017-2018.

Meer informatie kunt u vinden op www.textielmuseum.nl

Omroep Tilburg