Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

‘Expo 88’ Tilburg University toont ondernemerschap

Tilburg – In Tilburg University liggen de roots van veel Tilburgse ondernemers. IT-bedrijven, advocatenkantoren en diverse succesvolle start-ups hebben medewerkers die van deze universiteit komen. Dat blijkt uit de nieuwe tentoonstelling Expo 88 – Heart for Business.

De tentoonstelling zal vanaf 1 maart tot en met 1 juni te zien zijn op de universiteit en in Station88, het nieuwe Huis voor Ondernemerschap en Innovatie in de Spoorzone dat op 1 maart ook haar opening beleeft.

Op steeds meer manieren moedigt de universiteit ondernemerschap aan. Er is ondersteuning voor student-ondernemers, er wordt onderwijs verzorgd op het gebied van ondernemerschap en er worden diverse evenementen georganiseerd.

De tentoonstellingen in het nieuwe Huis voor Ondernemerschap en op de universiteit laten verschillende ondernemers zien, afkomstig uit de stad, of uit de regio Hart van Brabant. Hiernaast hebben een aantal echte Tilburgse familiebedrijven zoals Ketelaars en De Bont (installatietechniek) een plekje in de tentoonstelling verdiend.

Omdat het aantal ondernemende studenten zo groot is, is Tilburg University een nieuwe bachelor aan het ontwikkelen: Entrepreneurship & Business Innovation. Volgens de planning is de opleiding vanaf september 2019 startklaar.

Omroep Tilburg