Esinam is opmerkelijk aan het pionieren als ‘one-woman-band’

De schouwburg trakteert je in juli op optredens op haar buitenpodium. Op vrijdag 23 juli kun je er genieten van electro-jazz van Esinam.
Foto: G. Lagadec

De schouwburg viert feest en trakteert je daarom in de maand juli op optredens op haar buitenpodium. Op vrijdag 23 juli kun je er op het terras live genieten van electro-jazz van de Belgische Esinam.

Op jonge leeftijd raakte ze helemaal in de ban van percussie-instrumenten als de ‘tama’ en van de piano, toch koos ze al snel voor de fluit. Hoewel ze vandaag de dag een breed scala aan instrumenten blijkt te bespelen, zowel traditionele als moderne, werkt ze nu bij het schrijven van haar muziek in de eerste plaats toch nog met haar ‘jeugdliefdes’ fluit en percussie, en met zang. Esinam doet dit niet alleen als ze haar muziek schrijft, ook als ze deze uitvoert.

Ze haalt inspiratie uit diverse werelden – geografisch, cultureel en muzikaal. Zo stelt deze dame intussen haar eigen universum samen. Live wil ze ook zoveel mogelijk vrijheid bewaren, door zo min mogelijk vooraf vast te leggen.

De Brusselse musicus en zangeres gaat op 23 juli een solo-set spelen, waarbij ze elektronische apparaten gebruikt om zichzelf om te vormen tot een ‘one-woman-band’.

Het downtempo genre dat zo herkenbaar is binnen de electro, krijgt hier een jazzy, maar ook vooral exotische toets. Bovendien is de stem van Esinam aangenaam bijzonder bedwelmend voor de oren, ze pakt ons in met haar zeemzoete meeslepende gezang. – Ann-Frédérique Lorquet op dansendeberen.be

Bij slecht weer gaat het concert niet door. Hoe het er die avond voor staat vind je dan terug op de site van Theaters Tilburg. Als het wel doorgaat en als je er op tijd bent…

Deep in my soul
Electric Lady
New Dawn
Feestmaand

Naast dit concert kun je deze maand genieten van nog meer traktaties op het buitenpodium:

Vrijdag 16 juli: Puntjudith

Zaterdag 17 juli: Darlyn

Zondag 18 juli: Nazeer Abdulhai

Woensdag 21 juli: Remme

Donderdag 22 juli: Noek & Marten / Lennert Klaui

Zaterdag 24 juli (Ladies Night): Charwinoa, Hatoon, Liraina

Kees-Luc Simons