Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Energie en inspiratie met vrolijk kunstwerk Villa Pardoes

Kaatsheuvel – Samen met kunstenares Josien Broeren werkten bezoekers van een bouwmarkt in Best onlangs aan een uniek schilderij. Veel mensen uit de regio hielpen om dit kunstwerk kleur te geven. Broeren bewerkte het vervolgens tot een stijlvol geheel. Quirine van Seventer, plaatsvervangend vestigingsmanager van de bouwmarkt, overhandigde het schilderij dinsdag 6 februari aan Peter Persoon, directeur van Villa Pardoes.

De aanleiding voor dit schilderproject was de introductie van een verfmerk in Nederland. Bezoekers van de bouwmarkt werden uitgenodigd om mee te schilderen aan een kunstwerk bestemd voor Villa Pardoes. In een schilderworkshop met kunstenares Josien Broeren experimenteerden zij met kleuren.

Tientallen mensen uit de omgeving van Best hebben daadwerkelijk geholpen om dit schilderij te maken. Het doek kenmerkt zich door uitgesproken kleuren en een vrolijke en vreugdige uitstraling. Zij hebben hun emotie op het doek laten spreken met een prachtig resultaat. De bouwmarkt bedankt alle klanten die hebben meegewerkt aan het schilderij. 

Directeur Peter Persoon van Villa Pardoes nam het schilderij met veel enthousiasme in ontvangst: “Een kleurig doek dat helemaal past bij onze sfeer. Als je erlangs loopt, denk je: yes! Gezinnen zijn hier om nieuwe energie en inspiratie op te doen, en daar draagt dit schilderij aan bij. Het krijgt een prominente plek in Villa Pardoes. Veel dank aan Josien Broeren en de mensen uit Best. We zijn er enorm blij mee!”

Omroep Tilburg