Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dubbele zaal voor King King bij Heyhoef-Backstage

King King werd eerder al eens gekroond als blues-rock band. Maar hier nemen zij geen genoegen mee. Voor de leden van deze band is het einde voorlopig nog lang niet in zicht.

Ze willen blijven laten zien waarom ze die titel kregen. En, naar eigen zeggen, hier zelfs nog een schepje bovenop doen. Met het in 2017 uitgebrachte “Exile & Grace”, dat gemixt werd door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy?), laten ze zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen uit de hedendaagse wereld aan het licht kunnen brengen. Mede dankzij dit nieuwe album, maar ook hun al solide reputatie, hebben ze dit jaar een zeer uitgebreid tourprogramma. Met als kers op de taart een tour als gast van de wereldwijd bekende band Europe.

King King is op dit moment één van de meest gevraagde bluesbands uit het Britse bluesfestivalcircuit. De band speelde op gerenommeerde festivals als Great British Rhythm and Blues Festival, Edinburgh Jazz and Blues Festival, en Glastonbury. Nimmo is al met al gezegend met een enorme dosis charisma. Topmuzikanten omringen hem in King King. De nieuwe bassist Zander Greenshields dus, organist Jonny Dyke en drummer Wayne Proctor.

In verband met de te verwachten drukte bij dit concert zal de extra zijzaal open zijn. Zo is er plaats voor 520 bezoekers.

Voorprogramma Stax Cats

Voor de tweede keer op het podium van Heyhoef-Backstage. De Brabantse Soul-Rhythm & Blues act Stax Cats verzorgt een wervelende show. Met hun nieuwe zangeres Lucie Kruijsse en de retestrakke begeleiding van de vier mannen om haar heen. Een perfect voorgerecht voordat King King los gaat.

We’d like to take you on a journey back in time when Stax’ soul music was top of the bill. To make you stomp your feet while your hands are soul clappin’. De Stax Cats a.k.a. The Legendary Phil Leonard Stax Cats spelen muziek die beroemd is gemaakt door het befaamde Stax Records uit Memphis. Het Stax label stond aan de wieg van de soul met artiesten als Booker T & the MG’s, Otis Redding, Wilson Picket, Eddie Floyd en Sam & Dave.

Deze vijfkoppige Brabantse band krijgt je ieder nummer opnieuw aan het swingen. Gedreven door de fraaie stem van zangeres Lucie Kruijsse, de nieuwe gitarist Humphrey Carli, Engelse bassist Phil Leonard. Toetsenist Maurice Dannenberg. Drummer Erwin Werkers.

Zaterdag de 20e beginnen ze om 20:30u.

Kees-Luc Simons