Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Draaimolen Festival is ten einde raad

Tilburg – Zonder locatie geen festival in 2019! Draaimolen Festival kan geen gebruik meer maken van de huidige locatie, maar is nog steeds op zoek naar een geschikte nieuwe locatie. Hun interesse gaat al geruime tijd uit naar het oude MOB-complex in Tilburg-Noord.

Zonder nieuwe locatie kan het festival volgend jaar niet doorgaan. Dit probleem is in 2017 ontstaan, toen duidelijk werd dat de huidige locatie ontwikkeld zou worden tot bedrijventerrein. “Eigenlijk zou dat ons laatste jaar op Charlotte Oord zijn”, zegt festivalbaas Milo van Buijtene.

“Gelukkig hebben we dit nog een jaar kunnen rekken, helaas komt er dit jaar een einde aan ons avontuur op Charlotte Oord.” Met deze wetenschap probeert de organisatie al jaren vergeefs een nieuwe locatie in Tilburg te vinden.

“We zijn al een hele tijd in gesprek met de gemeente over eventueel gebruik van het oude MOB-complex. Maar met het aanstaande zomerreces en de coalitie die nog gevormd moet worden, zien wij het niet snel gebeuren dat daar een beslissing over wordt genomen.” Van Buijtene ziet het somber in.

Hij hoopt van de gemeente snel duidelijkheid te krijgen. In de huidige festivalmarkt is het nodig om een jaar vooruit te kunnen plannen om de concurrentie voor te blijven. Mocht het de organisatie niet lukken om een nieuwe locatie in Tilburg te vinden, zal dit na Woo Hah! het tweede grote evenement zijn dat de stad verlaat.

Omroep Tilburg