Bij ‘Woordenaars’ deelt lokaal talent het podium met ervaren dichters uit Nederland en Vlaanderen

Woordenaars wil staalkaart bieden van de woordkunst - portret Joshua Baumgarten
Foto: Tessa Persijn | Joshua Baumgarten

TILBURG – De reeks dichtersavonden ‘Woordenaars’ wil een staalkaart bieden van wat er zoal speelt op het vlak van de woordkunst in ons taalgebied. Daarbij deelt lokaal talent dan het podium met ervaren dichters uit ons land en Vlaanderen. Donderdag 30 januari is de vierde editie te zien en te horen in de Bibliotheek LocHal. En de toegang is zelfs geheel en al gratis. Karlijn Vlaardingerbroek, Daan Taks en Nick J. Swarth namen het initiatief voor de reeks.

In augustus 2019 is Anton Dautzenberg benoemd tot stadsdichter van Tilburg. Hij daagt van toen af echter ook elke maand een plaatselijke kunstenaar uit om te reageren op zijn stadsgedicht. Alle bijdragen tot dusver zijn te zien en te horen tijdens deze editie van Woordenaars. Het gaat al met al om werk van gitarist Frank Crijns, graficus Janine Hendriks, videomaker Tom Pijnenburg en componist/fotograaf Merijn Bisschops. In het bijzonder gaat de bijdrage van urban dancer Rohiet Tjon Poen Gie hier op deze avond in première!

Verder zijn er unieke performances van onder anderen Joshua Baumgarten, Kristien Spooren en Doeko L. de Dichter. Doeko is immers de eerste stadsdichter van Den Bosch. Maar de nieuwe campusdichter van Tilburg University komt zich ook voorstellen.

Foto: Poëziebus | Kristien Spooren

Onder de noemer ParaBIEBop verzorgen de muzikanten Frank Crijns, Hans Sparla (trombone) en Pascal Vermeer (slagwerk) er met de dichters ten slotte een spektakel met veel improvisatie. Isis van Geffen, Jimmy Rockx en Tessa Gabriëls van Poetry Circle 013 presenteren zich in de Stemmingmakerij en in het Woordlab.

Kees-Luc Simons