Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Link concerten in het Cenakel

Onalledaagse kamermuziek, met de nadruk op hedendaagse composities. Van september tot en met april verzorgt De Link iedere twee weken op dinsdagavond concerten in Het Cenakel in Tilburg. Daarnaast initieert De Link gedurende het concertseizoen diverse activiteiten op andere locaties in Tilburg.

De Link staat al meer dan 25 jaar garant voor muzikale verrassingen en ontdekkingen en biedt de unieke kans om topmusici, die zich onderscheiden in hun vakmanschap en enthousiaste podiumpresentatie, te beluisteren in een informele sfeer. Tijdens de concerten vertellen musici en componisten regelmatig over hun werk, zodat een kennismaking met nieuwe muziek geen sprong in het diepe hoeft te zijn.

Ensemble Garage bestaat uit tien musici uit zeven verschillende landen die concerten in verschillende bezettingen spelen. De Keulse muziekgroep wil een platform zijn en bieden voor musici, componisten en andere kunstenaars om nieuwe ideeën, werken en concepten ten uitvoer te brengen. Voor ieder concert wordt een concept ontworpen dat werk, inhoud en de concertsituatie met elkaar in verband brengt. Vaak spelen hierbij muziektheatrale en multimediale elementen een belangrijke rol.

Omroep Tilburg