‘De Geest van Jan Wolkers’ – een literair muziekprogramma

Goirle – Dit seizoen spelen zanger/gitarist Nico Arzbach, saxofonist Roland Brunt en verteller Peter Smit hun verrassende programma ‘De Geest van Jan Wolkers’ in de Nederlandse theaters. In dit literaire muziekprogramma worden de mijlpalen in het leven van schrijver, kunstenaar en natuurmens Jan Wolkers bezongen. De soms aangrijpende, soms vrolijke nummers worden door treffende anekdotes ingeleid.

Gitarist Nico Arzbach is in 1981 één van de oprichters van popgroep De Dijk. Een paar jaar later komt saxofonist Roland Brunt de band versterken. In 2012 komen ze tijdens een sabbatical in contact met tekstschrijver Peter Smit, met wie ze twee cd’s maken.

In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit ‘De Geest van Jan Wolkers’. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend, en in oktober 2017, tien jaar na het overlijden van Jan Wolkers, presenteert het trio hun derde cd ‘De Geest van Jan Wolkers’.

Naast de tien liedjes van het album en amusante verhalen, bevat het theaterprogramma ‘De Geest van Jan Wolkers’ ouder werk en door Arzbach en Brunt geschreven materiaal van De Dijk.

Omroep Tilburg