Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Cultuurnacht Tilburg wordt dit jaar Online Cultuurnacht 2020

TILBURG – Vrijdag 18 december begint de Online Cultuurnacht 2020, georganiseerd door stadvanmakers.nl in samenwerking met creatieve en culturele partners. Dankzij dit evenement kunnen mensen in deze tijd van corona thuis toch nog genieten van echte Tilburgse cultuur.

De culturele sector is een sector die de laatste tijd toch al wel heeft laten zien flexibel en onmisbaar te zijn. Om samen met deze sector het jaar nog op een mooie manier af te sluiten, presenteert Stadvanmakers.nl op vrijdag 18 december de Online Cultuurnacht 2020. Er zijn thuis allerlei optredens te bekijken via een livestream. Zo lukt het om het festival ondanks corona toch nog door te laten gaan. Stadvanmakers.nl presenteert het evenement samen met culturele partners als Factorium, Cinecitta, Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Mensen krijgen op deze manier de kans om thuis te genieten van dansvoorstellingen, kunst, theater, muziek, podcasts en nog veel meer. Stadvanmakers.nl is een initiatief van Make it in Tilburg.

Creativiteit gaat niet in lockdown

In de voorbije jaren konden mensen tijdens Cultuurnacht Tilburg genieten van concerten, dans- en theaterperformances, exposities en open ateliers. Dit alles op bijzondere locaties in de stad. Maar dit jaar is het dus allemaal anders dan anders door corona. Daarom luidt de slogan van de nacht: Creativiteit gaat niet in lockdown. Vanuit deze gedachte hebben veel creatievelingen in de stad deze Online Cultuurnacht 2020 georganiseerd.

Janneke Timmermans