Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Concertzaal Tilburg deze maand helemaal in kerstsfeer

Tilburg – Concertzaal Tilburg viert de feestmaand met een reeks kerstconcerten. Van Christmas Carols tot een winterse Tsjaikovski en van Kerst met Bach tot een meeslepend Kerstverhaal voor zesplussers met muziek uit verre streken.

Donderdag 13 december wordt het publiek in de sfeer van Engeland, omstreeks 1600 gebracht met L’Armonia Sonora & Trinity Boys Choir. Hier klinken bekende Christmas Carols en oude muziek van Engelse componisten als Thomas Tallis en William Byrd. Naast vijf viola da gamba’s klinken acht stemmen van het bekende Engelse Trinity Boys Choir.

De philharmonie zuidnederland brengt zaterdag 15 december een Romantische Kerst met het Vioolconcert van Brahms en de Vijfde Symfonie van Tsjaikovski. Enkele dagen later, donderdag 20 december, is het de beurt aan Brabant Koor en Kamerata Zuid die met het bekende Gloria van Vivaldi en een feestelijk, vrolijk Magnifacat van Rutter Kerst vieren.

Het jonge orkest Pynarello brengt met De Mis zaterdag 22 december een alternatief voor de Nachtmis. Met mooie livemuziek en een voordracht van schrijfster, actrice en columniste Marjolijn van Heemstra. Over vriendschap, liefde en bezinning, zonder dat het persé aan religie is verbonden. De Nederlandse Bachvereniging viert zondag 23 december Kerst in Concertzaal Tilburg met de mooiste cantates die Bach schreef ter ere van Maria en Kerstmis. Ter vergroting van de feestvreugde zet Bach een weelde aan instrumenten in.

Voor zesplussers is er op 23 december het meeslepende Kerstverhaal door Klaartje van Veldhoven, Lisa Wade en het Rembrandt Frerichs Trio. In de warme sfeer van de concertzaal klinkt in een klein uurtje muziek uit verre streken, afgewisseld met bekende kerstmelodieën en muziek van Bach en Händel.

Informatie en tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Foto: Kamerata Zuid

Omroep Tilburg