Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Concertzaal komt dit voorjaar in feeststemming naar mensen toe

Concertzaal Tilburg bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met muziek. In de zaal zelf, maar ook in een mobiele concertzaal in de wijken.
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Concertzaal Tilburg bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met muziek. In de zaal zelf, dat spreekt voor zich, maar ook met muziek in de wijken. En daarom trekt er vanaf maandag 4 april een maand lang een rijdende concertzaal door de gemeente.

De concertzaal wil er voor iedereen zijn. En hoewel de zaal zich kan verheugen op vaste bezoekers en nieuwe gezichten, blijken niet alle Tilburgers over de vloer te komen. Dus gaat de zaal trakteren op muziek in de wijken. Concerten voor iedereen, zowel volwassenen als kinderen. Gratis, want wie jarig is…

Hoe? Door in de maand april met een concertzaal de stad in te trekken en op vier plaatsen uit te pakken met in totaal maar liefst 80 concerten.

Pianist Jan-Willem Rozenboom

Het is Concertzaal Tilburg gelukt om de concerten in de wijk aan te bieden dankzij een samenwerking met het Prinses Christina Concours. Zij toeren namelijk al langer door het land met de Classic Express, een tot concertzaal omgebouwde vrachtwagen. En deze Classic Express gaat nu dus als een rijdende Concertzaal Tilburg de stad in. ’s Avonds geven ze concerten voor inwoners van de wijken en overdag schoolconcerten voor de kinderen uit de buurt. De Tilburgse pianist en componist Jan-Willem Rozenboom (bekend van de band van Guus Meeuwis) zal optreden, net als enkele musici van het Prinses Christina Concours.

Aan het eind van de concertreeks is er op 30 april een feestelijke afsluiter in de echte concertzaal. Daarbij zijn ook de mensen die de Classic Express in de wijken bezochten van harte welkom om de zaal in het echt te komen bekijken.

Concerten in de wijken

Mensen kunnen zoals gezegd op vier plaatsen gaan genieten van livemuziek: eerst op het Pater van den Elsenplein in Tilburg Zuid, daarna op het Wagnerplein in Tilburg Noord en bij winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof. En tot slot op het Theaterplein in Udenhout.

Update: De Classic Express wordt op maandag 4 april om 19:00 uur geopend door wethouder Marcelle Hendrickx (op het Pater van den Elsenplein).

Kees-Luc Simons