Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

CineSandwich toont mensen onthullend kijkje in deze verborgen keuken

CineSandwich toont mensen tijdens het Zuidelijk Film Festival in arthouse bioscoop Cinecitta een onthullend kijkje in de ‘keuken’ achter de animatiefilm What killed Timmy Benson
Scène uit de animatiefilm What killed Timmy Benson

Op vrijdag 12 mei kunnen filmliefhebbers hun hart ophalen bij arthouse bioscoop Cinecitta Tilburg, waar stichting Pop Up Cinema samen met het Zuidelijk Film Festival een bijzondere kijkervaring presenteert: de CineSandwich. Bij deze kijkervaring staan de korte 3D-animatiefilm van Limburgse bodem ‘What killed Timmy Benson’ (16-plus) en filmmaker Nick Cremers in de spotlights.

Niet alleen deze film en deze maker zijn bijzonder te noemen, dat geldt ook voor de formule van de Pop Up Cinema CineSandwich. Het publiek krijgt eerst een korte film te zien en daarna gaat een interviewer een inhoudelijk gesprek aan met de maker over het werk. Vervolgens is de film nóg een keer te zien.

Er is veel zorg besteed aan vormgeving van de film What killed Timmy Benson die een avontuurlijk en duister horrorverhaal vertelt. Het is een project waaraan filmmaker Nick ruim negen jaar in zijn eentje heeft gewerkt naast zijn fulltimebaan. Gaandeweg leerde hij alles over 3D-animeren.

Tijdens de CineSandwich neemt Nick je onder leiding van interviewer Meike van Zandvoort mee naar zijn wereld van duistere horror en digitale animatie. Nieuwe inzichten die je gaat opdoen in zijn ‘filmmakerskeuken’ hebben ongetwijfeld invloed op je kijkervaring en onthullen nieuwe lagen in het werk.

Kees-Luc Simons