Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Caroline Kam brengt de Chinese opera naar Brabant

Je hoeft je favoriete streaming-platform maar te openen en je ziet direct hoeveel verschillende soorten muziek er zijn. Maar sommige daarvan zitten iets meer ‘ingebakken’ in onze westerse cultuur dan andere genres. Zo’n ander genre wat je hier niet snel zult horen, is Chinese opera. Niet alleen de muziek, maar ook de prachtige kostuums en…

Je hoeft je favoriete streaming-platform maar te openen en je ziet direct hoeveel verschillende soorten muziek er zijn. Maar sommige daarvan zitten iets meer ‘ingebakken’ in onze westerse cultuur dan andere genres. Zo’n ander genre wat je hier niet snel zult horen, is Chinese opera.

Niet alleen de muziek, maar ook de prachtige kostuums en opgemaakte gezichten zorgen ervoor dat je als luisteraar wordt meegenomen in een wereld heel ver van hier. Caroline Kam heeft samen met haar man de Stichting Chinese Cultuur en Kunst opgezet. En ze begonnen vijf jaar geleden met een Chinese operaklas in Eindhoven. We schoven aan bij één van de uitvoeringen en spraken natuurlijk ook af met Caroline.

Omroep Tilburg