Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Cabaretier Alex Ploeg fileert op het scherp van de snede

Cabaretier Alex Ploeg is terug in de theaters. Zo is hij 30 september te zien in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.
Hij heeft inmiddels aardig wat op zijn cabaretnaam, maar naar verluidt is Alex nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Zelfs niet in de tijd dat ze ‘poepen’ nog met een lange oe schreven | Foto: Mark David en Jurjen van Loon

Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers en zijn debuut Ultimatum werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Oh ja, en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische programma Klikbeet (NPO3). Zowat na de pandemie van pakweg de laatste anderhalf jaar is hij nu terug in de theaters. Zo zullen hij en zijn publiek elkaar eindelijk op donderdag 30 september treffen in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

In de show EGO gaan we Alex Ploeg schijnbaar in zijn element zien: op het podium, strak in het pak, gitaar in de hand, zelfverzekerd en klaar om de boel op stelten te zetten. Toch zal al snel te zien zijn dat zijn ware aard de overhand neemt. Harde grappen, persoonlijke verhalen, maar ook absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. In deze show gaat de comedian in elk geval zichzelf en de wereld scherp onder de loep nemen, terwijl hij van alles en nog wat van alle schone schijn ontdoet.

De pers over de vorige voorstelling van Alex Ploeg

Een indrukwekkend debuut – NRC

Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is. – de Volkskrant

Met zijn moeilijk beheersbare brein herinnert Ploeg aan collega’s als Ronald Goedemondt en Wim Helsen, ook meesters in het krankzinnig absurdiseren van alledaagse taferelen. – Trouw

Kees-Luc Simons