Boys won’t be boys geeft je een nieuwe kijk

Boys won’t be boys is een happening in het theater die een groep jongens samenbrengt die je met hun persoonlijke verhaal een nieuwe kijk geeft op manlijkheid. Rikkert van Huisstede is oprichter van deze groep en ook regisseur. Op 12, 13 en 14 september is de voorstelling te zien in Theater De Nieuwe Vorst. Interessant voor man en vrouw, jong en oud. Al met al voor iedereen die open staat om na te denken over een lieve en inclusieve wereld.

Van Huisstede: ‘Jongens die niet aan het ideaal van manlijkheid voldoen, denken toch vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dus dat ze manlijker zouden moeten zijn. Maar in tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn de jongens van de voorstelling misschien juist een oplossing. Het is als het ware een soort nieuwe kijk op manlijkheid. De voorstelling lijkt een plakwerk van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers. Waar alles kan en alles mag. Ze doorbreken de hokjes en maken ruimte om zichzelf te zijn.’

De jongens laten het publiek voelen hoe zij zich bevrijden van de beperkende keurslijven waarin ze zijn gestopt. Een persoonlijke reis die ze dan ook op een persoonlijke manier zullen uiten. En juist die diversiteit helpt om te ervaren tegen welke maatschappelijke grenzen jij aan loopt. Maar ook hoe je je hier meer los van kunt maken.

Kijk voor meer op de site van De Nieuwe Vorst.

Kees-Luc Simons