Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bill Laurance Trio (UK) maakt het la-a-aat in Paradox

Pianist Bill Laurance valt op door zijn veelzijdigheid. Hij werkte tot nog toe samen met musici als Chris Potter, Laura Mvula en Lalah Hathaway, maar hij componeerde ook muziek voor film en dans.
Foto: Paradox

TILBURG – Bill Laurance is in de eerste plaats bekend als oprichter van het bekende collectief Snarky Puppy, waar hij al drie Grammy’s mee in de wacht sleepte. Daarnaast heeft de pianist altijd opgetreden met eigen projecten. Eerder dit jaar nog verscheen het nieuwe album Live at Ronnie Scott’s van zijn Bill Laurance Trio. Met dit album komt het trio nu dus op woensdag 16 september naar Paradox.

De Engelse pianist valt al jaren op door zijn veelzijdigheid. Hij werkte tot nog toe samen met musici als Chris Potter, Laura Mvula en Lalah Hathaway, maar hij schreef ook muziek voor film en dans. Traditie gaat bij Bill Laurance altijd samen met klanken en ritmes van deze tijd. Zijn nieuwe plaat nam hij live op in de befaamde jazzclub Ronnie Scott’s in Londen. ‘De vooruitstrevende pianist en toetsenist van Snarky Puppy brandt los met zijn supertrio. Killer!’, aldus BBC-dj en platenbaas Giles Peterson.

Bezetting
Bill Laurance (piano, toetsen), Jonathan Harvey (bas), Marijus Aleksa (drums)

Kees-Luc Simons