Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bibliotheek viert Kinderboekenweek met vol programma

De Bibliotheek Midden-Brabant viert de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober weer extra met een vol programma, hieronder een greep daaruit. Er zijn dan workshops en voorstellingen, en schrijvers komen op bezoek om voor te lezen. Het thema van het tien dagen durende leesfeest voor kinderen is dit jaar ‘Reis Mee!’. Alles staat dus in het teken van voertuigen. Het overzicht van alle activiteiten en locaties is te vinden op de site van de bibliotheek.

Te land, ter zee en in de lucht

De Kinderboekenweek start op 2 oktober om 14.30 uur in de Bibliotheek LocHal. Daar begint dan de avontuurlijke voorstelling ‘Te land, ter zee en in de lucht!’. Alle kinderen zijn welkom om mee te komen dansen en samen een reis te maken door de LocHal. In de Bibliotheek Kaatsheuvel is op datzelfde moment de voorstelling ‘De grote zoekreis van Anemoon, de lieve zeeheks’. Beide voorstellingen zijn gratis.

Kinderboekenweekspektakel

Op donderdag 3 oktober staat de Fiepbus voor de bibliotheek in Udenhout. In die bus, ter ere van illustrator Fiep Westendorp, kun je natuurlijk tekenen. Maar je kunt er ook allerlei spelletjes spelen en een grappige selfie maken. Fiep is bekend van onder meer Pluk van de Petteflet. Op vrijdag 4 oktober staat de bus voor de Bibliotheek Heyhoef in Reeshof. Het spektakel daar begint om 18.00 uur. Schrijfster Manon Sikkel opent het feest en leest later op de avond ook voor. Er is dus van alles te doen voor jong én oud. Een reis langs lekkere hapjes laat de kinderen tijdens het Kinderboekenweekspektakel al met al proeven van allerlei landen.

André Kuipers komt voorlezen in de LocHal

Astronaut André Kuipers schreef dit jaar speciaal voor de Kinderboekenweek het prentenboek André het Astronautje. Op zoek naar Laika. Op woensdag 9 oktober komt hij daarom in de Bibliotheek LocHal voorlezen uit zijn eigen boek. Na afloop mogen de kinderen hem alles vragen over de ruimte en zijn reizen. Het programma is gratis en begint om 11.15 uur. Om 14.00 uur neemt Elske van Beurden de kinderen dan mee op een bijzondere ruimtereis door de LocHal. Elske is docent dans en yoga. En die reis is dus gebaseerd op André het Astronautje.

Tijdens het afsluitende weekend van de week is er uiteraard ook nog van alles te beleven in de LocHal. Maar bijvoorbeeld ook in de Bibliotheken Udenhout en Wagnerplein. Daar is op zaterdag 12 oktober om 10.30 en 13.30 uur de voorstelling Het Astronautje te zien. Deze voorstelling is ook weer gebaseerd op het prentenboek van André Kuipers.

Meer informatie

De meeste activiteiten tijdens de week zijn gratis, maar soms is vooraf aanmelden wel nodig. Dit om er dus voor te zorgen dat er voor iedereen een plekje is. In het overzicht op de site van Bibliotheek Midden-Brabant is per activiteit alle informatie te vinden.

Kees-Luc Simons