Betoverende Camilla Blue gaat voor magie zorgen in Heyhoef

Camilla Blue was met haar band al eerder te gast bij Heyhoef-Backstage in februari 2019. Binnenkort zijn ze hier terug bij Heyhoef-Coolvibes.
Foto: SkipPhotography

De band van Camilla Blue was al eerder te gast bij Heyhoef in februari 2019. Haar debuutalbum ‘Blue’ was toen net uit en had flinke promo gemaakt, onder andere via optredens in het programma Vrije Geluiden van de VPRO. Nu, ruim twee jaar later, komt ze terug. Op zondagmiddag 10 oktober is ze namelijk met haar band te gast bij Heyhoef-Coolvibes.

Camilla Blue is het alter ego van zangeres-toetseniste Joyce Deijnen. Ze presenteerde in 2019 intense, mysterieuze songs die niet echt in een hoekje te plaatsen zijn. Originele composities met veel passie vertolkt. Een professionele band, haar eigen kunstwerken, blauwe decoratie en fraaie visuals maakten de show compleet.

Haar autobiografische songs balanceren al met al tussen licht en donker. Met haar muziek schetst zij ervaringen uit haar eigen wereld. Haar muziek is geïnspireerd door grote artiesten en vrije geesten als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone. In 2018 richtte ze Camilla Blue op, tevens haar artiestennaam. Inmiddels heeft ze een album op haar naam staan (Blue) en haar eerste single Don’t turn on the lights was goed voor 50.000 streams op Spotify. Joyce is songwriter van de band, speelt piano en gitaar en zingt. De andere bandleden zijn Coos van de Klundert (gitaar), Fahrzin Fadainia (basgitaar), Jasper Hendriks (drums) en Melchior Huurdeman (synthesizer en piano).

‘Gesamtkunstwerk’

Deze zondag een semi-akoestische middag vol muziek van Camilla’s eerste album Blue maar ook van haar nieuwe album Yellow dat uit gaat komen in 2022. Beide albums zijn de eerste twee van een reeks van vier albums met kleurenthema’s die samen één ‘Gesamtkunstwerk’ vormen. Camilla Blue doet niet aan vaste stijlen en structuren. Elke song schetst haar eigen wereld, met een eigen unieke klank en betekenis. Het belooft een muziekmiddag te worden waar we de ‘Brabantse Nina Simone’ weer aan het werk kunnen zien met nieuw repertoire.

Foto: K. Staps

Kees-Luc Simons