Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beaux Gris Gris & The Apocalypse, een cool vleugje dear old New Orleans

De Amerikaanse blues-folk-soulband Beaux Gris Gris & The Apocalypse doet tijdens zijn tweede Europese tour Heyhoef-Backstage in de Tilburgse Reeshof aan.
Foto: Kaelin Davis

De Californische blues-folk-soulband Beaux Gris Gris & The Apocalypse tourt op dit moment door Europa en doet daarbij ook Tilburg aan. ‘De jonge nichtjes en neefjes’ van Dr. John the Night Tripper en The Neville Brothers staan namelijk zaterdagavond 19 maart op het podium bij Heyhoef-Backstage. Het schijnt dat de leden van de band met hetzelfde virus zijn aangestoken als de muzieklegendes uit de geboortestad van hun zangeres Greta Valenti, New Orleans. Oordeel zelf, je kunt er live bij zijn.

Ze zijn nu na corona terug met een verleidelijke, hectische uitbarsting van opgekropte energie, bluesy mystiek en barmuziek uit New Orleans. Dit alles afkomstig van hun nieuwe album, Good Times End Times, dat deze maand uitkomt. “De single Fill Me Up draait helemaal om de live-energie van Beaux Gris Gris & The Apocalypse”, laat zangeres Greta weten. “We zijn een band die gedijt op het podium en zich voedt met de energie van elkaar en het publiek.”

Om Beaux Gris Gris & The Apocalypse volledig te kunnen begrijpen, moet je de band eigenlijk op z’n minst een keer live ervaren. Er staat je dan een mix van soulvolle liedjes en intense energie te wachten.

Dit buitengewoon vermakelijke collectief is een, op New Orleans geïnspireerde, Amerikaanse blues-folk-soulband, die zich niet in een hokje wil laten plaatsen. – Rockshot Magazine

Zangeres Greta

Zangeres en songwriter Greta Valenti is geboren en getogen in New Orleans. Met haar voormalige rockband Well Hung Heart toerde ze in de VS. Zodoende deelde ze destijds het podium met bands als Foreigner, 21 Pilots en Offspring.

Inmiddels blijkt Valenti met haar nieuwe band Beaux Gris Gris terug te zijn bij haar Louisiana-roots. Dat biedt haar ook de kans om nog beter te laten horen wat ze vocaal in huis heeft.

Gitarist Robin

Gitarist Robin Davey, van meet af aan lid van de Britse cultband The Hoax, was de jongste ooit die werd opgenomen in de British Blues Hall of Fame. Ook maakte hij samen met Greta deel uit van rockband Well Hung Heart. Robin heeft opnames gemaakt met artiesten als Mick Jagger en Katy Perry.

Opwarmertje

Voordat 19 maart de hoofdact begint komt eerst het 17 lentes jonge Brabantse talent Nienke Dingemans met haar band het publiek opwarmen voor weer een avond Backstage in de Heyhoef.

De sympathieke Volendammer (Simon Keizer) benoemde Nienke Dingemans tot ‘Talent of the week’ nadat hij een kort YouTube-linkje van haar had ontvangen dat een jaar eerder was opgenomen. Enorm onder de indruk was hij van die doorleefde stem. – bluesmagazine.nl

Aanstormend talent Nienke Dingemans

Kees-Luc Simons