Amsterdam Sinfonietta gaat samenwerking aan met Blaudzun

Tilburg – De populaire Breder dan Klassiek-tournee van Amsterdam Sinfonietta brengt unieke crossovers met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz. Dit keer gaat het orkest de samenwerking aan met Blaudzun. Ze geven donderdag 10 januari samen een concert in Concertzaal Tilburg.

Aan het begin van elk nieuw jaar gaat Nederlands beste strijkorkest op tournee met een artiest uit de pop, jazz of wereldmuziek. Zo werkte Amsterdam Sinfonietta bijvoorbeeld samen met De Dijk, Patrick Watson, Rufus Wainwright, Wende en vorig jaar Typhoon. Nu is het de beurt aan indie-artiest Blaudzun. Hij brak in 2012 door en stond daarna steevast voor bomvolle zalen en festivaltenten. Met de strijkers van Amsterdam Sinfonietta brengt hij nummers van zijn laatste plaat _UP_, maar ook van zijn vorige albums Promises of No Man’s Land en Heavy Flowers.

Ook gaat Blaudzun aan de slag met een gedicht van de jong gestorven dichter en muzikant Martijn Teerlinck (Child of Lov) en zingt hij Franstalige nummers zoals van Serge Gainsbourg. Tot slot brengen Blaudzun en Amsterdam Sinfonietta bewerkingen van muzikale helden als Nirvana en David Bowie.

Amsterdam Sinfonietta & Blaudzun geven hun concert donderdag 10 januari vanaf 20:30 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets zijn te bestellen via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Omroep Tilburg