Afghaanse keuken op festival Beirut & Beyond

Tilburg – Erwin Schellekens en Jan Drissen, oud-directeuren van Festival Mundial, halen het internationale festival Beirut & Beyond naar Tilburg. Dit intieme festival richt zich op de hedendaagse muziek en cultuur uit het Midden-Oosten. De Tilburgse Shamila laat je kennismaken met de rijke smaken van de Afghaanse keuken. Beirut & Beyond vindt op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november plaats in Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone.

Shamila, eigenares van ShamBosa, is als vijfjarig meisje met familie vanuit Afghanistan gevlucht naar Nederland. Na een korte tijd in een AZC hebben zij een huis toegewezen gekregen in Middelbeers. Hier groeide Shamila op tussen de koeien, aardappels en graskaas, maar ze is haar roots nooit vergeten. De menukaart van ShamBosa bestaat uit lievelingsgerechten van haar en haar familie. Samen staan ze dagen in de keuken en gebruiken alleen verse producten. Dit proef je in de gezonde, goedvullende gerechten.

 

Programma

Tijdens Beirut & Beyond zijn er optredens van de psychedelische post-rock band Kinematik (Beirut) en The Great Departed uit Libanon en Syrië. De muzikanten laten horen waar hun roots liggen, maar zijn ook geïnspireerd door meer Westerse muziek. Naast muziek is er ruimte voor ontmoeting met de artiesten en debat (onder leiding van Joost Heijthuijsen, een van de grondleggers van Incubate). Beirut & Beyond tourt naast Tilburg ook langs Bern, Zürich, Parijs, Oslo en Londen.

31 oktober

18.30-20.00   Afghaanse maaltijd aangeboden door ShamBosa

20.45-21.35   Great Departed (Libanon/Syrië)

22.15-23.05   Kinematik (Libanon)

 

 

 

1 november

20.30-21.10   Artist talks met The Great Departed o.l.v. Joost Heijthuijsen

21.10-21.30   Afghaanse Hapjes aangeboden door ShamBosa/Montopinto

21.30-22.10   Artist talks met Kinematik o.l.v. Joost Heijthuijsen

22.10-00.10   Ramses3000 (Cairo Liberation Front)

Omroep Tilburg