Eindelijk weer in oranje de vrijmarkt afstruinen: ‘zo uitverkocht’

Bij deze enorm lange kraam van de familie van Jan komen veel mensen kijken (Foto: Marjo van Yperen)

Vlooienmarktjes afstruinen, koopjes scoren en feest vieren, het mag na twee jaar weer op de Korverlseweg. In Tilburg zijn verschillende activiteiten georganiseerd, van de markt op de Korvelseweg tot de festiviteiten in het Leijpark. Dat iedereen Koningsdag gemist heeft, is te merken aan de grote drukte in de stad.

Op de Korvelseweg is rond een uur of twaalf net de grootste drukte voorbij. Veel mensen waren er vroeg bij dit jaar. Maar ook nu zijn er veel mensen aan het neuzen. Er wordt veel verkocht, vertelt Dennis. “Vanochtend hadden we een volle tafel, nu zijn we al voor een groot stuk leeggelopen.” Gelukkig wonen ze aan de Korvelseweg, dus de tafel is zo weer aangevuld met nieuwe spullen.

Dennis heeft met zijn familie een tafel op de Korvelseweg. (Foto: Marjo van Yperen)

Vooral de kleinere items doen het goed: kinderspeelgoed, cd’s, maar ook elektronica. Het gekste item dat ze hebben verkocht? “Een wc-rolhouder,” gniffelt Dennis. “Maar ja, als je hem nodig hebt, waarom niet?” Hij verkoopt nog snel een speelgoedvliegtuigje aan een jongetje voor 10 cent. “Ik ben blij dat ik weer van wat spullen afkom.”

Ook Jan is blij dat het weer kan. Samen met zijn familie heeft hij een enorme tafel geïnstalleerd op de Korvelseweg. “We krijgen zelfs spullen van vrienden mee om te verkopen.” Zo’n grote tafel trekt veel kijkers, dus tijd om zelf rond te kijken heeft hij nog niet gehad.

Jan verkoopt samen met zijn familie veel vintage items. (Foto: Marjo van Yperen)

Vooral de vintage items die ze verkopen zijn populair, zoals de vazen. “Maar ook platen en speelgoed zijn populaire koopjes. De pokémon spullen waren binnen een mum van tijd weg.” Aan de lopende band worden er spullen verkocht en daar is Jan alleen maar blij mee. “Na twee jaar moeten we er echt vanaf,” lacht hij. “Mijn moeder hoopt al een half jaar op goed weer, zodat er veel mensen naar de stad komen.” Gelukkig kregen ze het weer waarop ze hoopten. “Dit is perfect.”

Marjo van Yperen